Имат ли нужда от заеми Дева, Лъв и Козирог: увлекателно изследване от MoneyMan

Известната руска микрофинансова компания MoneyMan често провежда задълбочени проучвания сред клиентите си. Експерти от микрофинансовата организация анализират месечния бюджет,семейно положение, пол, възраст и други характеристики на кредитополучателите.Но последното им проучване предизвика особен интерес. Темата е: „ Представителите на кои зодии най-често вземат заеми, кои най-често се превръщат в длъжници,а също така и кои зодии не успяват да върнат заемите си“.

Кои представители от Зодиака вземат най-често кредити

MoneyMan анализира базата данни на 250 хиляди души и стигна до следните изводи: 10% от всички кредитополучатели са Близнаци. На второ място-Лъв с показател 9%, последвани от Водолей и Рак с 8,8%. Освен това изследователите отделили зодиите, които най-малко желаят да получат заем. На първо място- Стрелец (7%), следват Скорпион и Везни (7,6%), а трети са Риби (7,9%).

Какво влияе на решението за предоставяне на кредит?

Решението за предоставяне на заем, компанията приема въз основа на система за точкуване, която се състои от 500 критерии. Ето защо, даже най-умните измамници не могат да заобиколят защитата. Главни критерии – информация от социалните мрежи, кредитна история, поведение по сайтове. Клиентите принадлежат към различни зодиакални знаци,съответно и тяхната точкова система преминава с променлив успех. Скорпион, Везни и Стрелец са лидери сред кандидатстващите хора, които са получили одобрение за заем. Общо:
 • Скорпион — 10%;
 • Везни — 9,5%;
 • Стрелец — 9,4%.
Най-малък процент одобрени заявки за кредит е отбелязан при следните зодии:
 • Рак — 6,8%;
 • Козирог — 6,9%;
 • Близнаци — 7,2%.
 • Кой не иска да се разделя с парите си

  Да изплащаш заем в срок е не толкова лесна задача за много от кредитополучателите, но сред на зодиакалните знаци най-несъвестни са Овните. 35,3% от тях допускат пресрочване на плащанията.На второ място са Дева – 35%, а на трето Риби-34,2%. Но трябва да се отбележи,че има клиенти, които така и не връщат дълга си. Тук на водеща позиция са Риби-17,3%, следват Водолей-16,9%.На трето място са Стрелците – 16,6%. Проучването показва, че принадлежността към една или друга зодия влияе на поведението на кредитополучателя.Но това е само изследване, точковата система не филтрира клиентите по дадения критерий.
  Коментари (0):